tisdag 1 september 2020

Nya massuppsägningar på coronakrisens Island

En ny varselvåg drabbar nu isländska företag inom turist- och resesektorn. Taxfree-butiken Fríhöfnin sade i går upp 62 anställda medan rederiet Herjólfur varslade samtliga 68 i personalen om uppsägning. För några dagar sedan meddelade flygplatsbolaget Isavia att 133 anställda tvingas gå. Ett annat företag inom turistindustrin har varslat 69 personer.

Islands bruttonationalprodukt backade andra kvartalet i år med hela 9,3 procent. Hagstofa Íslands uppger i ett pressmeddelande att det är den största minskningen någonsin under ett kvartal. Och det var coronakrisen som präglade ekonomin. Bland annat rasade privatkonsumtionen.

Under 2009 - i finanskraschens kölvatten - krympte ekonomin som mest med 8,7 procent under ett kvartal. Coronakrisen slår betydligt hårdare på kort sikt. Men däremot kan också vändningen gå betydligt snabbare.

De senaste dagarna har en rad företag inom turist- och resesektorn varslat om massuppsägningar. Redan i förra veckan valde flygplatsbolaget Isavia att säga upp 133 anställda. Det är Isavias andra jättevarsel under coronakrisen. Nu drabbas bland annat anställda som arbetar med bagagehantering på flygplatsen i Keflavík.

Även dotterbolaget Fríhöfnin gör sig av med personal. Fríhöfnin - som driver taxfree-butikerna i bland annat Keflavík - säger upp 62 anställda.

Bägge varslen är en konsekvens av det kraftigt minskade resandet sedan inresereglerna skärptes. De senaste dagarna har mellan 500 och 1 000 personer anlänt till Keflavík. Det antalet väntas krympa ytterligare i september så länge som restriktionerna förblir oförändrade.

Ytterligare ett företag inom turistnäringen varslade i går 69 personer. Det har dock inte framkommit vilket detta är mer än att Vinnumálastofnun har meddelats om uppsägningarna.

Dessutom meddelade i går rederiet Herjólfur att samtliga 68 sägs upp. Bolaget driver färjetrafiken mellan Västmannaöarna och fastlandet. Tanken är att personalen ska fortsätta arbeta som vanligt under den tre månader långa uppsägningstiden. Därefter ska delar av den återanställas från och med den 1 december.

Trafiken ska alltså inte upphöra. Däremot kan det bli så att den bedrivs i minskad omfattning tills intresset ökar.

Passagerarvolymerna ligger långt under kalkylerna på grund av det begränsade resandet under coronapandemin. Tappet beräknas till omkring 200 miljoner isländska kronor. Bolaget anser därutöver att staten är skyldig bolaget lika mycket.

Här kan du läsa mer om coronautbrottets inverkan på ekonomin.