fredag 9 oktober 2020

Dagens citat

"Jag satte mig som sagt i karantän med flickorna på torsdagskvällen men det går bara några timmar tills jag börjar känna de första symtomen och strax därpå är jag bara riktigt sjuk och testade mig. Bara det att bli smittad är ett hårt slag ... Men att vara allvarligt sjuk och läsa i medier och vara medveten om att jag och mina flickor fick 600 personer i karantän och att nästan en hel kommun går omkull och jag var snart väldigt medveten om att människor visste om att det var jag (fick meddelanden och samtal, men allt fint för övrigt) ... Hur var den känslan? Bedrövlig? Jag låg i soffan som ett asplöv och läste detta om och om igen. 600 personer. Spritade jag mig? Ja. Tänkte jag alltid på smittskydd? Ja. Gick jag igenom smittskydd med mina barn? Ja, cirka en triljon gånger. Ändå fick det här viruset oss ..."

Auður Tinna Hlynsdóttir, boende i Selfoss, skriver på Facebook om känslan av att hon och döttrarna smittats av coronaviruset och att ha haft så många sociala kontakter att omkring 600 personer tvingades i karantän.