lördag 17 oktober 2020

Första dödsoffret för coronaviruset på Island sedan i våras

En kvinna i 80-årsåldern avled under natten mot fredagen på Landspítali i Reykjavík. Det var det första dödsoffret för coronaviruset på sex månader. Totalt har nu elva personer dött i sviterna av covid-19 på Island. Antalet smittade fortsätter att stiga till nya rekordnivåer. Nu hålls 1 206 smittade personer i isolering.

Den 19 april i år dog en kvinna född 1934 i sviterna av covid-19. Hon blev det andra dödsoffret för en gruppsmitta på vårdboendet Berg i Bolungarvík. Hon blev också det tionde offret för pandemin på Island.

Under natten mot fredagen avled en kvinna i 80-årsåldern till följd av covid-19. Hon vårdades enligt ett pressmeddelande på Landspítali i Reykjavík. Hon låg inte på intensivvårdsavdelning när hon gick bort. Efter knappt sex månader utan dödsfall kopplade till covid-19 blev hon alltså den elfte personen på Island som dog efter att ha smittats av coronaviruset.

67 nya fall av coronasmitta rapporterades på Island i går. Dessutom var det två personer som testade positivt för viruset vid gränsen. Det är nu 1 206 smittade som hålls i isolering - vilket är den högsta siffran under hela pandemin.

Nu vårdas 26 coronapatienter på Landspítali. Fyra av dem ligger på intensivvårdsavdelning.

Däremot är det färre som är i karantän. Nu är 2 823 personer i karantän medan 1 470 personer är i inresekarantän.

Här kan du läsa mer om coronaviruset på Island.