onsdag 2 december 2020

Dagens citat

"Om partiet ska nå den position som ordföranden argumenterade för måste partiet nå lika många män som kvinnor, vilket jag inte anser att partiet kommer att göra med Gunnar Bragi Sveinssons kandidatur vid nästa alltingsval. Opinionsmätningar visar att kvinnor minst av alla röstar på partiet. Det här visar partiets senaste kandidatur till kommunfullmäktige i Austurland på sitt vis. Nästan utan undantag hör jag fruar till män lojala med Centerpartiet säga till mig: Jag röstar inte på Centerpartiet om Gunnar Bragi Sveinsson kandiderar. När jag frågar om anledningar är svaret detsamma, vilket jag inte behöver upprepa, eftersom alla tycks överens om anledningarna."

Halldór Gunnarsson, partistyrelseledamot i Centerpartiet, skriver i Morgunblaðið att skandalpolitikern Gunnar Bragi Sveinsson försvårar för partiet att locka kvinnliga väljare - läs mer här.