De senaste månaderna har en andra metoo-våg dragit över Island. Ännu en gång är det kvinnor som har trätt fram och pekat ut män som skyldiga både till övertramp och sexualbrott. Hittills har inget av fallen prövats i domstol - men flera manliga artister och kändisar har mist en rad uppdrag. Några har också medgett vissa övertramp.
De senaste veckorna har metoo-vågen kulminerat. I centrum står artisten Ingólfur Þórarinsson - känd från bandet Ingó og Veðurguðirnir.
Nyligen publicerade aktivistnätverket Öfgar berättelser från 32 kvinnor på Tiktok. Ingen av dem pekade ut Ingólfur Þórarinsson med namn. Ändå var det uppenbart för de allra flesta att det var han som åsyftades. I den efterföljande medierapporteringen kopplades han också ihop med anklagelser om övergrepp och oönskade närmanden.
I kölvattnet av anklagelserna - som alla var anonyma - var det en kvinna som på Facebook anklagade honom offentligt för att ha agerat olämpligt. Dessutom var det en rad företrädare för skolor som hävdade att de sedan länge undvikit att boka honom eftersom han ska ha gjort en rad närmanden mot elever.
Anklagelserna mot Ingólfur Þórarinsson gjorde att arrangörerna av Þjóðhátíð - sommarens största festival som äger rum på Hemön - så småningom valde att frånta honom uppdraget att leda allsången i Herjólfsdalur, den programpunkt som brukar beskrivas som festivalens höjdpunkt. Även tv-uppdrag och andra konserter bokades av.
Ingólfur Þórarinsson har hela tiden nekat till alla anklagelser. Han har också sagt att det är omöjligt att försvara sig mot anonyma anklagelser.
På sina håll fick han stöd. Tryggvi Már Sæmundsson, chefredaktör för den lokala nyhetssajten Eyjar, uppmanade arrangörerna av Þjóðhátíð att ompröva beslutet att avboka Ingólfur Þórarinsson. Han ansåg att det var farligt om en person som inte var dömd för brott i domstol i praktiken skulle kunna dömas ut som klandervärd genom sociala medier.
Tryggvi Már Sæmundsson startade en namninsamling som samlade drygt 1 600 underskrifter. En konkurrerande kampanj - som uppmanade festivalarrangörerna att stå fast vid beslutet - samlade dubbelt så många namn.
I veckan svarade Ingólfur Þórarinsson med att stämma fem personer - aktivister, influerare och journalister - som kommenterat eller rapporterat om anklagelserna. Kristlín Dís Ingilínardóttir, journalist på Fréttablaðið, berättade på Twitter att han krävde tre miljoner isländska kronor i skadestånd, 250 000 kronor i advokatkostnader, en rättelse och en ursäkt som skulle publiceras på startsidan på tidningens webbplats i minst två dygn.
Kristlín Dís Ingilínardóttir fick fem dygn på sig att agera. Anledningen till stämningen var den artikel hon skrivit i Fréttablaðið där han kopplades ihop med berättelserna från Öfgar.
Dessutom har Öfgars publiceringar i sociala medier polisanmälts av Vilhjálmur H. Vilhjálmsson, som är Ingólfur Þórarinssons advokat. Han säger till RÚV att anklagelserna är osanna och ärekränkande. Han räknar med att polisen utreder och identifierar vilka kvinnor som ligger bakom de anonyma berättelserna.
Ingólfur Þórarinsson har även sagt att han överväger att stämma arrangörer och andra som har ställt in uppträdanden med hänvisning till anklagelserna.
Efter att stämningarna blivit kända dröjde det bara någon timme innan Haraldur Þorleifsson kom in i bilden. Han grundade 2014 företaget Ueno som han tidigare i år sålde till Twitter. Köpeskillingen är inte känd men det talas om en prislapp på en till två miljarder isländska kronor.
Haraldur Þorleifsson meddelade på Twitter att han skulle stå för eventuella skadestånd och advokatkostnader av de personer som stämts av Ingólfur Þórarinsson. Inlägget fick enorm spridning. Haraldur Þorleifsson ville dock själv inte kommentera erbjudandet eftersom han inte ville flytta fokus från de berättelser som kommit fram de senaste dagarna.
Samtidigt har flera medlemmar av nätverket Öfgar polisanmält bland annat döds- och våldtäktshot som de fått i sociala medier de senaste dagarna.
Hittills har stämningarna inte resulterat i några ursäkter till Ingólfur Þórarinsson. Jón Þórisson, utgivare för Fréttablaðið, säger till Vísir att han inte ser några skäl att backa från den artikel som skrevs av Kristlín Dís Ingilínardóttir.
Sindri Þór Sigríðarsson Hilmarsson är en annan av de fem som stämts. Han efterlyste på Twitter berättelser om artistens beteende. Han skriver på Facebook att han gärna försvarar sig i rätten och att han inte kommer att dra tillbaka några uttalanden.
En annan av de stämda är Ólöf Tara Harðardóttir. Hon skriver på Twitter att det enda hon ångrar är att hon har sjungit med i artistens låtar.
En mätning utförd av Gallup visar enligt RÚV att 59 procent av islänningarna har funderat på sitt eget beteende i metoo-vågens kölvatten. Och 62 procent - något fler kvinnor än män - har talat med minst en person i sin närhet om något som blivit aktuellt i samband med debatten. Dessutom tycker 84 procent - även här är kvinnorna fler än männen - att medierapporteringen om metoo-rörelsen är positiv.