lördag 11 december 2021

Trettiosjätte dödsfallet i coronapandemin på Island

En coronasmittad patient avled i går i sviterna av covid-19. Personen vårdades sedan tidigare på Landspítali i Reykjavík. Nu har totalt 36 personer dött i coronapandemin på Island. Samtidigt fortsätter smittspridningen att vara omfattande i landet. Under gårdagen rapporterades 145 nya fall av coronasmitta.

Den fjärde vågen av coronasmitta på Island är inte på väg att ebba ut. Under fredagen rapporterades 145 nya fall - vilket var den näst högsta siffran i december. Det är alltjämt deltavarianten av viruset som dominerar.

En coronasmittad patient avled på Landspítali i Reykjavík i går. Patienten hade vårdats för covid-19 på sjukhuset en tid. Dödsfallet var det trettiosjätte på Island under coronapandemin.

Nu är 1 385 smittade i isolering. Ytterligare 2 113 personer är i karantän.

På Landspítali vårdas 16 coronapatienter. Fyra av dem ligger på intensivvårdsavdelning - varav två också vårdas i respirator.

Samtidigt fortsätter vaccineringen mot coronaviruset. Nu är 90 procent av islänningar i åldern tolv år och uppåt fullvaccinerade.

Dessutom är det allt fler som har fått en påfyllnadsdos. Bland dem som har fyllt 50 år är det en klar majoritet som fått en tredje dos coronavaccin.

Här kan du läsa mer om coronapandemin på Island.