onsdag 13 juli 2022

Vill bygga hamn i Vík í Mýrdal för export av pimpsten

Planerna på att exportera pimpsten från Mýrdalssandur har fått upp frågan om en hamn på den isländska sydkusten på dagordningen. Det tyska företaget EP Power Minerals vill undersöka möjligheterna för ett hamnbygge öster om Vík í Mýrdal. Och inför det kommande kommunalvalet har Framstegspartiet tagit ställning för planerna.

Mellan Landeyjahöfn och Höfn i Hornafjörður på den isländska sydkusten är avståndet nästan 30 mil. Längs hela denna sträcka finns ingen hamn. Frågan har varit uppe många gånger. Men hittills har intresset varit för svagt, svårigheterna för många och kostnaderna för höga.

Vík í Mýrdal är ett av få samhällen längs denna kuststräcka. Under tidigt 1900-tal visade brittiska företag intresse för att bygga en hamn vid Dyrhólaey väster om samhället. I utbyte skulle de få fiska fritt. Liknande idéer diskuterades även efter andra världskriget utan att bli verklighet.

Från kusten vid Dyrhólaey har lokalbefolkning periodvis både fiskat och ordnat turer för turister med amfibiebåtar. Fisket upphörde dock 1991 och de sista seglingarna med turister gjordes 2012.

Fisket i Vík í Mýrdal blev aldrig lönsamt. Amfibiebåtarna användes för att sjösätta och ta i land mindre fiskebåtar. Amfibiebåtarna användes också för att landa fångster. Metoden var dock förhållandevis dyr. Samtidigt fanns det heller ingen i Vík í Mýrdal som hade några fiskekvoter. Därför var fångsterna dessutom förhållandevis små.

Att det inte finns någon naturlig hamn beror på de ständiga förändringarna i landskapet. Vulkanutbrott och glaciärer för med sig aska och sediment som formar kuststräckan. Den ständiga erosionen gör förutsättningarna svåra att förutsäga.

Vid Hjörleifshöfði förbereder nu det tyska företaget EP Power Minerals utvinning av pimpsten från gruvor på Mýrdalssandur. Den ska användas i betong. Det finns också tankar på att exportera sand som ska användas vid blästring.

Enligt EP Power Minerals ska pimpstenen transporteras med lastbil till hamnen i Þorlákshöfn. Därifrån ska den fraktas med båt till kunder på det europeiska fastlandet. Flera kommuner i regionen är dock kritiska till planerna. Den här delen av ringvägen är redan hårt belastad av trafik och transporterna kommer därför att ha negativ inverkan.

EP Power Minerals ska dessutom ha utfört en mindre studie om förutsättningarna för att bygga en hamn nära Vík í Mýrdal. Då skulle pimpstenen inte behöva transporteras några långa sträckor från gruvorna. Resultatet av studien har dock inte offentliggjorts.

Möjligheten har redan blivit en valfråga. Inför kommunalvalet den 14 maj har Framstegspartiet tagit upp idén om ett hamnbygge som ett tänkbart lyft för kommunen. Det skulle dessutom vara ett mer miljövänligt sätt att exportera pimpsten.

Frågan ligger dock inte i partiets händer. Kommunalrådet Einar Freyr Elínarson - som i förra valet 2018 toppade lokalpartiet Tillförlitlig infrastrukturs lista - finns nu på tredje plats på Framstegspartiets valsedel. På samma valsedel finns också de ytterligare tre ledamöter som valdes in i fullmäktige för Tillförlitlig infrastruktur för fyra år sedan samt en som då inte fick plats i fullmäktige.

I vårens val ställs Framstegspartiet mot listan Alla. Två av de tio kandidaterna återfanns i förra valet på Framtidens listas valsedel i Mýrdalshreppur.

Här kan du läsa mer om användningen av amfibiebåtar kring Vík í Mýrdal.